2012-04-23 19:41:49• hírek • M. T. R.

Magyarként a modern utakon

Hogy itthon otthon legyünk - fogalmazta meg a Romániai Magyar Demokrata Szövetség legfontosabb feladatát Csehi Árpád Szabolcs az érdekképviseleti tömörülés Szatmár megyei szervezetének sorrendállító közgyűlésén.

A szatmárnémeti filharmónia épületében megtartott rendezvényen természetszerűleg a megye valahány szervezete képviseltette magát. A szavazóbizottság megválasztását követően a megyei önkormányzat döntéshozó-testületének tagságára pályázó 16 személy röviden ismertette elképzeléseit. A többi között az infrastrukturális beruházások fontosságát emelték ki, így az utak aszfaltozásának folytatását szorgalmazták, továbbá szó esett például arról is, hogy az RMDSZ-es tanácstagoknak mint az érdekképviseleti szervezet tagjainak mindenkoron a magyarság, illetve a kisebbségek ügye szószólóinak kell lenniük.

A megye helyhatóságának jelenlegi vezetője, illetve a Szövetség színeiben a tisztségre egyedüliként vállalkozó Csehi Árpád Szabolcs ekként reagálta le ezt: magyarként a modern utakon. A megyei tanács elnökének egyensúlyteremtő funkciója van - mutatott rá, s amint kifejtette, ennek a szellemében látná el a továbbiakban is a megyei önkormányzat vezetésének tisztségét. A munkában hisz - nyomatékosította. A hatékony munkához pedig csapatra van szükség, azaz összefogásra. Amint kifejtette, négyévente alakul egy-egy magyar párt, ellenben az eredményekre csak az RMDSZ építhet.

A Szövetség ugyanis nem ígérget, hanem tervez és cselekszik. Az elkövetkezendő mandátum egyik legfontosabb célkitűzésének a szociális gondok megoldásában való még erőteljesebb tevékenységet nevezte meg, például a roma közösség integrációját. Hangoztatta: szembe kell nézni a nyers valósággal. Idős- és beteggondozói rendszert is ki kell építeni. A szakoktatás ügye is rendkívül fontos - amint kifejtette, a szakképzett munkaerő léte vonzza a befektetéseket, ezzel pedig a fizetések emelkedését, ez pedig azt eredményezi, hogy a fiatalok ne máshol keressék a boldogulásuk lehetőségét, azaz végső soron az élhetőbb jövő kialakulását. Az ehhez szükséges munkát helyezte kilátásba újbóli megválasztása esetére, s amint nyomatékosította, a siker érdekében minden jelenlévőnek, valamint minden RMDSZ-tagnak részt kell vállalnia abban, hogy ez a közös hajó sikeres legyen.

Megtartotta rangsoroló közgyűlését a megyei RMDSZ

A küldötteknek a beszédeket követően lehetett voksolniuk. A kilencvennyolc érvényes szavazat közül 96 támogatta Csehi Árpád Szabolcs megyei tanácselnökségi jelöltségét. A tizenhat tanácstagságra pályázó közül tíz személyt jelölhettek meg a szavazócédulákon a küldöttek. Stier Péter 86, Szász Piroska 85, Draveczky Károly 82, Löchli Tündér 76, Nagy Sándor 75, Kovács Máté 74, dr. Barcza Dániel, Marginean Éva 60, Gindele Imre 56, Őri-Pákay Franciska 54, Veres István 48, Riedl Rudolf 45, Muzsnay Árpád 44, Rácz Éva 40, Csomay András pedig 17 voksot kapott.

Megtartotta rangsoroló közgyűlését a megyei RMDSZ

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: